Les na podzim
Anotace: Procházka podzimním lesem
Sám chodím v háji bezlistém,
ač les v ranním šeru spí
všude kol jen žluté listí,
jež sem tam o nohy zavadí
réva na vinicích sládne
ve zlatých hroznech
v zářijovém slunci
prázdné jsou stromů koruny
pod nimiž pukají
prasklé skořápky kaštanů
ticho hřbitova mysl dojímá,
když v parku ovdověly lavičky,
sotva na podzim zhoustla mlha
jak bílá kaše na plotně
z níž pára stoupá
k tmavým mračnům
Přečteno 193x
Tipy 6
Poslední tipující: vůně mraků, šerý, mkinka
Komentáře (8)
Komentujících (4)