Mračna plná deště
Anotace: Mraky před deštěm
Mračna, jak načesaná vlna
na jehňatech za ohradou
jsou deštěm, větrem plná,
když plují nad zahradou
Chladný vzduch dýmem nasál
ze spáleného uhlí a dřeva
je poznat, že podzim nastal,
když z polí slyším tetřeva
V záhonu se chrpy modrají
s velkým okvětním monoklem
jež si na usmířenou listy podají
v podzimním čase promoklém
Mrak, jak kočičí hřbet
na obloze se nadouvá
černá srst zahalí svět
a jen zvolna zas odplouvá
Přečteno 151x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Kan, Fialový metal, šerý
Komentáře (0)