Křik divokých husí
Anotace: Divoké husy odlétají na jih
Na konci září
prapory mlh vlají
skrz Jizerské lesy
nad nimiž zřím
temné stíny divokých hus,
jež mávají létu nashledanou
klín dlouhých krků
a širokých křídel, jež bijí
do prázdna o vzduch
vítá podzim
ve výši se řadí šik
divokých husí,
který se na prahu zimy znásobí
Až se háčky perutí zavěsí
na sivém nebi
a nebe hlasitě zakejhá
pod tíhou šedobílých těl,
jež zapadají za vlnící hladinu
dostane příroda znamení
o definitivním konci léta
Přečteno 163x
Tipy 7
Poslední tipující: vůně mraků, Sonador, šerý, mkinka
Komentáře (8)
Komentujících (3)