Rez tanvaldských kopců
Anotace: Podzimní báseň z regionu
Rez říjnových kopců vylézá
z tanvaldského údolí,
jako ňadra z tvojí
rozepnuté blůzky.
Jas podzimních ohňů
ve zlatých korunách
a šedivé polštáře dýmu
do lesa tiše klesají
Štastní jsme
v podzimních horách
s hořícími kotouči lesů
u nichž jsou domečky,
jako rokajly rozeseté
po stráních.
Z komínů se povlaky kouře
během deštivého dne
v mlhách vytrácí
Déšť je doktor,
který lidem aplikuje
kapky do očí,
jenom někdy přežene
doporučené denní dávkování
po říjnové přeháňce
žloutnou koruny stromů
než přijde vítr a seškrábe
rez tanvaldských kopců
Přečteno 156x
Tipy 7
Poslední tipující: Kan, Květka Š., Jan Kacíř, mkinka, šerý
Komentáře (4)
Komentujících (2)