Podzimní šlápoty
Anotace: Aneb kudy chodí podzim :)
Podzim dělá
pestrobarevné šlápoty
do zmáčeného jílu
z učesaných polí letí
obláčky sazí,
jejichž krákání
zní do smrákání
Po lesích divoká zvěř
za sebou nechává stopy
a zryté jazýčky kypré půdy.
Stromoví trouchniví
v podzimní době,
během níž stádo jelenů
připravené k říji
hájí svou sílu a čest
Podél cesty opadaly
na kost vyhublé topoly,
jež na mne hledí přes
hladové oči.
Slyšel jsem déšť, jak zvoní
na cimbál v zahradách
a hluboké přehradě,
do jejíž hladiny
kapky vyťukávají
kulaté šlápoty
Přečteno 209x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Stanislav32, Holoxicht, Fractura cordis aperta, Psavec
Komentáře (2)
Komentujících (2)