Říjnové slunce
Anotace: Babí léto pokračuje :)
Říjnové slunce zhasíná,
jako plamínek po dešti
na podzim příroda usíná
a laně někam spát odešly
Z větví utichly hlasy
zpěvných ptáků docela
občas spatřím vran pásy,
kterak vylétají z popela
Ruka podzimu mává
tažným ptákům za letu,
jež stírají mračna tmavá
až jsou, jako ze sametu
Listy na stromech rdí se,
když podzim pohřbil sad
chladne rovněž voda v Nise,
jenom sníh zbaví řeku vad
Přečteno 174x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Sonador, vůně mraků, Iva Husárková, Psavec, Fil, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (3)