Jinotaj podzimu
Malíř podzim vidí
širou krajinu v dáli,
když vítr ovoce sklidí
a v korunách ohně plály
Spadané listí javorů
vítr ke kořenům svál
chlad už spouští závoru,
aby léto neprojelo dál
Mlha postavila bílá plátna
přímo doprostřed polí,
kde schne barva matná
třese mráz stříbrnou holí
Sám podzim trhal plod
z tvého stromu poznání
však jablko přijde vhod
a před hadem tě ochrání
Přečteno 251x
Tipy 6
Poslední tipující: Vavřineček, Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, šerý, Frr
Komentáře (4)
Komentujících (3)