Dnes v noci nasněží
Dnes v noci nasněží,
však zima už se blíží
bílé špice sedí na věži
a vítr je sjíždí bez lyží
Není třeba tahat sáně,
když sněhu je špetka
vločky se sypou z báně
lehce, jako labutí letka
Sníh třepetá se v reji,
jak tisíc jisker v dýmu
sotva mne asi zahřejí,
když vločky vítají zimu
Sníh, jenž křídlem zdá se
celou noc se z nebe snáší
na chodníku zmírá v kráse
a žár podzimu pod ním zháší
Přečteno 179x
Tipy 10
Poslední tipující: Stanislav32, Kubíno, Aramgad, mkinka, Tvbm, Iva Husárková, šerý, Bufik
Komentáře (2)
Komentujících (2)