Na červáncích visí mlha
odevzdaně
jako nebyla by ani
kde ptáků zpěv se line
jako horizont po úpatí hor
krapet po dešti
smířlivě voní kraj
po vůni natrhané rosy
z korunek pyšných stébel
snad nejsem jediný
kdo hledá zlato
na umouněné tváři pološera…