Jinovatka
Když vítr chladný
ze stromů listy svál,
dokud nezbyl žádný
i když si nějaké přál
Ranní mráz drápy zatíná
do rodných luhů a strání,
dokud nezbělá krajina,
jak slunce dřív se sklání
Starý rok se ztěžka opírá
o zkroucenou stříbrnou holi,
cestou spadlé větve posbírá,
kdesi v Jizerském luhu a poli
Ze stříbrných vousů třese
jinovatku, jako letky ptačí
když se tma spustí v lese
brzkou zimu lidem značí
Přečteno 255x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Stanislav32, Kan, Iva Husárková, Bufik, šerý
Komentáře (2)
Komentujících (2)