Strom holé větve vzpíná

Strom holé větve vzpíná

Anotace: Basnička o stromu bez listí

Strom holé větve vzpíná
vzhůru k obloze, jak kněz
na níž plují oblaka siná
tam kde začíná borový les

Hříva větru po kraji vlaje
za ní mlha, jak závoj v lóži
z křivolakých větví sníh taje,
jak padlý anděl křídla složí

Napadl nový sníh zrána,
jenž bíle orámoval řeku
vločky jsou, jako Mana
co nakrmila lid na štreku
Autor Petr27, 16.01.2023
Přečteno 141x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, Bufik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Jo, bez listí je strom smutný. To máš pravdu. I však za rohem je jaro.

17.01.2023 13:28:16 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel