LESOPARK
Vo všedný deň popoludní
pohyb v lese padne vhod,
lesopark sa nezaľudní,
oddychu aj chuti zrod.
Organizmus vyčerpaný
rázne žiada obrodu,
entuziazmus odčerpaný,
symbol nášho národu.
Vychutnať si tichý les,
kde čuť iba vtáčie zvuky,
kdesi v diaľke breše pes,
obrodenie, stop pre muky.
Z chôdze prejsť aj do behu,
posilniť si kondičku,
úspech tohto príbehu,
získať brušnú tehličku.
Atmosféra podnetná
v pohybe vo dvojici,
snaha väčšmi predmetná
než len sed na lavici.
Vnímať tichý vetra šum,
či potoka zurčanie,
stačí trochu bystrý um
spoznať stáda ručanie.
Po tráve sa plazí had
čakajúci na korisť,
za hraboša bude rád,
k strave problém ľahko prísť.
V lete zájsť sem na huby,
či nazbierať lesných plodov,
niekto takej záľuby
v osviežení horskou vodou.
Les sviežosťou zelený
vnáša túžbu harmónie,
strach na míle vzdialený
ruší pocit agónie.
Ma dosť slušnú rozlohu,
celé stovky hektárov,
výnimočnú polohu
pre turistov, bežkárov.
Veľký výlet na kopec
po šmykľavých skaliskách,
mame radšej nepovedz,
že vyšiel si tam v teniskách.
Spomienka na čaro hory
živá dlho ostane,
milovníkom radosť tvorí,
keď vstúpiť doň čas nastane.