Březen
Z listů kalendáře už březen klíčí
a střechy slzí když slunce
ťuká na tvé okno
paprsky zvolna nabírají na síle
jako nemluvně
po mateřském mléku
přesto se trochu mléka rozlilo
v zahradách,jež spí
pod peřinkou sněhu
Ve zmrzlých kalužích
slunce rozbíjí střepy ledu
aby z nich mohli ptáci pít
nebo čistit urousaná pírka.
Vítr jakoby přiletěl
s jarem na peruti
ač jsou březnové noci
zde v horách uhnětené
z křišťálových váz
Slunce jak smotané klubko
odmotává žluté provázky
kterými sváže rašící proutky
zlatého deště.
Březen se ztrácí v mlhách
jak se od rána nad střechami
vlajka kouře třepetá.
slyšíš jak nám křupe
pod nohama sníh?
Každý krok jara je pomalý
jako pohyby starců
Přečteno 223x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Fialový metal, Bufik, mkinka, jenommarie
Komentáře (5)
Komentujících (3)