Má rodná řeka
Má rodná řeka, jež z hor pramení
a přes sivé balvany cestu hledá
jméno tvé zvoní, jak drahé kamení
jen nejmilejší dívka na břeh sedá
Podél Kamenice mé kroky vedou,
ač luna z černých mračen hledí
horská říčka odráží její tvář bledou,
ač se na podzim utápí v nekonečné šedi
Nad rodnou řekou, podél trati,
po které občas vlak píská,
než se z dohledu ztratí
v prachu dýmu mizí víska
když prší, bubínky deště bijí
v Kamenici o poklice skal
do jarní trávy se kapky vpíjí
přesto u řeky jsem stál
Přečteno 163x
Tipy 9
Poslední tipující: Tvbm, Marťas9, mkinka, šerý, Psavec
Komentáře (2)
Komentujících (2)