Anotace: ...přišlo na mě jaro se všemi synonymy toho, co se zpravidla na jaře dělá.
JARO
Na mechovém podloží
medvěd brtník souloží.
Kde je skála tvrdá,
had s hadicí mrdá.
Pod blankytným nebem
všichni rádi jebem.
Zajdeme na luka,
koroptev tam šuká.
Buďme chvíli zticha,
liška v noře píchá.
V trávě slyším chrousta,
jak s chroustovou šoustá.
Pod jehličí kupou
ježci spolu dupou.
Uvnitř temné sluje
drak dračku miluje.
V lese srnci vilní
pod větvemi smilní.
Řekou štika pluje
s paštikou obcuje.
Na stromě hýl prcá,
pahýl mu dost drncá.
Pavouk síť svou snuje,
s mouchou kopuluje.
Lasička je bdělá,
se sýčkem to dělá.
Jarem zní vášnivý ryk,
každý chce pohlavní styk.