Na nebesích
V dáli odplouvá na nebi bouřkový mrak
teď však svítí sluníčko,
kvetoucí jabloně kochají můj zrak
a kvítky jsou rozevřené jako psaníčko.
Větérek si pohazuje se žlutou řepkou
napravo od pěšinky v poli,
já však vydám se vpřed stezkou
posypanou oblázky v barvě soli.
Ptáci cvrlikají za všechny meze,
ale lahodí to mému sluchu,
a dole na zemi si slimák poklidně leze,
vyhýbám se i tomuto druhu.
Jen udělám malinký krůček,
když překračuji tekoucí potůček
a mířím do smůlou voňavého lesa
a tam se vznesu nahoru na nebesa.
Přečteno 243x
Tipy 11
Poslední tipující: Kaj, Stanislav32, Psavec, Fialový metal, šerý, Frr, mkinka
Komentáře (7)
Komentujících (3)