Anotace: Zora je slovanská bohyně, jež střeží bránu, ze které Slunce vychází a i do které se večer vrací. Ohéňky jsou bytosti ze slovanské mytologie, jsou to dušičky večerních paprsků Slunce, těsně předtím, než zapadne.
Pěkná báseň. To jméno se mně nikdy nelíbilo, snad proto, že z něj čiší Zoroastrismus, či Egyptské RA a kdo ví, kde je pravda, je to přec kus cesty sem i tam o;)
14.06.2023 14:42:02 | Vycpávačka
Slovo Zora je vlastně spíš východoslovanské, v češtině by to bylo "Zoře" nebo prostě "Záře" :)
14.06.2023 15:19:42 | E.B. Šídský
Záře asi ne, to je foneticky úplně jinak a na náhody nevěřím o;) to už raději Zorro mstitel
14.06.2023 16:38:27 | Vycpávačka