Kavky pospolu
táhnou k domovu,
sluníčko za mraky,
schová se a zas vyleze,
paprsky zahřejí,
pak štěstí zaleze.
Považuji za dobré když autor umístí do profilu svou skutečnou podobu. Domnívám se že to nejlépe zabraňuje sklonu budovat si z nicku svou virtuální "modlu". Autory s hodnověrným obličejem mám nějak radši.
Rým "vyleze-zaleze" překvapivě nevychází hloupě spíš hravě. Básnička je napsaná ve zdvořilém odstupu a přestože používá profláknutá básnická slova (sluníčko, mraky, paprsky, štěstí) přesto naznačuje nějaké přírodní tajemství. Vábí být venku.
13.07.2023 07:46:11 | Ezop