Kalina
Zavoněla kalina,
na zahrádce u mlýna,
bílé koule květů,
natrhám pro Bětu.
Kosatec
Fialový kosatec,
láká sladkou vůní,
ve váze je zajatec,
potěšit však umí.
Jasmín
Daruji květ jasmínu
snad poví ti příběh ztracené lásky
když vyschly mé slzy, ráda prominu