Moudrá příroda
Zahrada jak roztoužená řeka
plyne vahou vůní do daleka
a květy vlahé jako přání
nabízí náruč tiše, bez vyzvání
Ať už jsou zlaté, modré nebo bílé
na každém z nich rád se motýl mihne
a stejně včela v bohorovném tónu
a nebo čmelák ve svém barytonu
Ač každý květ voní jiným pelem
a každý hmyz má jinou náturu
prvnímu není druhý nepřítelem
všichni tu žijí svorně pospolu