Bedle
Abych našla hřib
odjela jsem pryč,
koukám z okna od chaty,
v dálce klobou placatý.
Nechtěla jsem tomu věřit,
dcerka šla to hned prověřit,
fakt to byla velká bedla,
zdravá, krásná , velká jedlá.
Byla, ale jenom sama
v louce stála, jak velká dáma,
ráno mňamka na snídaní,
škračenice s vajičkami.
Venku prší, hřiby rostou,
příště nůši, možná kosu,
slunce vyjde, zem ohřeje,
houbař chodí, jen se směje.
Díky Maruško, ten hřib jsme našli fakt jen jeden, ale byl to hezký kousek.
08.08.2023 17:31:28 | Marťas9
...dle skoro bílýho klobouku rychle rostlá po dešti...;-)jedlá určitě...
08.08.2023 13:48:15 | Marten
Díky vyrostla určitě rychle, den před tím ji tam dcerka neviděla, byla zdravá a jedlá
08.08.2023 17:40:16 | Marťas9
Panečku, ta je nádherná - bedla i báseň ;)
Milá Marto, měj se kouzelně a také přeji dobrou chuť :)
08.08.2023 13:42:42 | Ondra
No krásná dáma..Paní Bedla.
:)
Jejda ..já musím též si najít čas.
Dobrou chuť a užívejte si na chatě Martinko*
Už se mám oteplovat ..snad :);)
08.08.2023 10:07:33 | jenommarie