Ještěrky
I ony jsou smutné
kamínky vychladly,
holá tělíčka
maličko prochladly.
Jak bylo sucho
potřebovali vodu,
teď vody mnoho,
ony chtějí svobodu.
Nehrát si na schovku
v hlubokých dírách,
vylézt na kytku
tam se vyhřívat.
Musíte věřit,
ještěrky vzácné,
slunce vyjde
zas bude krásně.
Budete soupeřit
dostat se do básně,
potom si měřit,
zbarvení své krásné.