Rybíz
Rybízový keříček
na něm roste kuliček.
Až jednou dozrají,
svou službu udělají.
Z poloviny marmeláda,
do knedlíků, ty mám ráda.
Na lívance, palačinky,
po nich síly i na činky.
Něco nechat na šťávu,
pro perfektní postavu.
Bez éček a konzervantu,
na sbírání pozvat partu.
Té pak nalít rybízáku,
vzpomenou na mého tátu.
Pálil také s pampelišek,
to pak bylo pár opiček.