Les
Bydlíme kousek od lesa,
kde žijí hlavně zvířátka,
přesto letos překvápko,
našli jsme tu praváka.
Praváka jednoho,
praváka druhého,
třetího, čtvrtého
nikdy tu nic nebylo.
Vždy jsme tu našli
jenom samé babky,
na podzim snad možná
jenom ty václavky.
Nevím, co se stalo,
naráz je to jinak,
hřiby rostou jak divé,
nestačíme sbírat.
Louky tu jsou poseté
jen samými praváky,
už si ani nevzpomínám,
že chodili jsme na babky.
Nestačíme krájet,
taky ani sušit,
asi to budeme
za chvíli snad dusit.
Nedávno jsme jezdili
pro houby na valachy,
nenapadlo by nás,
že budou za našimi baráky.
Taková úroda tady
nikdy nebyla,
abych z lesa plné tašky
neustále nosila.
Tiež rád chodím do lesa, vždy si pripadám ako na inej planéte ľudia ako keby zahodili masky a každý je tam iný, každý je tam človekom. Tiež ma to inšpirovalo na básničku. Tiež sa volá Les 2015 edit
19.08.2023 08:40:47 | IronDodo
Díky, za komentář, ráda si ji přečtu, s těma lidma máš pravdu, v lese je jiný život a starosti jdou stranou.
19.08.2023 09:42:02 | Marťas9