Jako trsy skla
já vytrhával si myšlenky
a na cestičkách lesních blátěných,
kde v zimu ještě doufá
loňský udusaný sníh,
hledal zjevení tíhy našich stop…
pak odtesával si úsměv,
když noc svlékla se do úplňku,
a kůra stromů, unavená z objímání,
snad lehce špitla do ticha…
… komu pila zvoní?