Zahnutým drápem tasí
okuje panen psů
kovář se zarděl asi
prostotou nečasu
na břitvách plane střet
v poryvných hlavách
stromů křivých
světlokradný let
jak uřícený závan vpíná
do rozbřesku dým
tam nad řekou
kde v lesku líná
březost kovadlin