Slunce na obloze v plné síle vychází,
jeho paprsky náš svět zahřívají
S jasnou a ohnivou energií svítí,
jeho paprsky zeměkouli osvětlují
Měsíc se na nočním nebi objevuje,
jako stříbrný odlesk temnou krajinu osvětluje
S tajemnou a jemnou září svítí,
romantiku a klidnou atmosféru vytváří
Slunce je symbol života a energie,
sílu a naději pro každý den nám dává
Měsíc je symbolem tajemna a intuice,
klid a možnost zastavit se a naslouchat nám přináší
Slunce a Měsíc, dva protiklady v harmonii,
jako strážci nebeského světa jsou
Slunce temnotu zahání a světlo přínáší,
Měsíc nám umožňuje odpočinout si a snít
Společně krásný kontrast na obloze tvoří,
připomínají nám, že v životě je prostor pro obojí
Slunce nám cestu ukazuje a energii posílá,
Měsíc nám prostor pro naše pocity dodává
Slunce a Měsíc, dva nebeští průvodci,
kteří nám krásu a harmonii vesmíru připomínají
Jejich zázrak obdivujeme a děkujeme jim za to,
že nám denně světlo dávájí
Zase si z toho vycucnu to, co mne nejvíc oslovilo... slunce a měsíc jako dva nebeští průvodci... protiklad v harmonii... moc krásně přemejšíš o tom, jak to chodí tam nad náma, Míšo:-)
03.09.2023 20:19:14 | cappuccinogirl
dost často o tom přemýšlím, jak to tam nahoře v nebi vypadá, jak to tam chodí, atd., jednou se tam nahoře všichni třeba sejdeme, kapučínko:-)
03.09.2023 20:22:06 | Misha