Na námluvy brouček vyšel,
kapku medu nese,
pozdě ale chudák přišel,
samotný je v lese.
Rozhlíží se po své milé,
život to je slota,
smolná byla pro ní chvíle,
když jí drtí bota.
Na houbaře teď se chystá,
mravenečky shání,
pomstí se mu dozajista,
právě jejich zbraní.
Tahle forma 8 - 6 se mi líbí, hezky Ti to odsejpá.
No a tyhle broučky nedávej číst dětem... :) Pamatuji, jak jsem jako dítě četl "Broučky" a měl trochu trauma, že po zimě tam, kde spali, vyrostly chudobinky.
12.09.2023 19:23:20 | Koala