Anotace: K oslavě rovnodennosti
Věčný obzor znachověl
co písně text se rozezněl
po nebi štětec taneční
to výraz změny tradiční
Obraz nebe modro-rudý
schovával se v podvědomí
žárem ohně probuzen
vstupuje v tu bájnou zem
Pro tu změnu srdce pěje
přeradostné epopeje
v záhonu tam duše vzrůstá
myšlenkami, kouzly zhoustlá
Hořkosti a všechen svár
přiložen by oheň plál
rovnováha dosažená
jako výheň rozpálená
Nadále jdou ruku v ruce
záře Slunce a Měsíce
a s galantní noblesou
Noc a Den si rovni jsou