Podzim u Kamenice
Zralé šípky krvavé slzy roní
podél trati,
jež se nad Kamenicí vine,
jen podzim tlejícím listím voní
jako by čekal, až se zima vrátí
a čas je vodou, co rychle plyne
V korytu říčky bouří splav,
až hladina kypí z bílých pěn
vlaštovčí křídla skrývají krovy
kam před zimou mizí desítky hlav,
než v zlatém soumraku zmizí den
lesklý šperk luny mi o dívce poví
Chlad vyvěrá z tanvaldských skal,
jež smutně shlíží ze strmých strání,
kde proud odmotává z řeky stříbrnou nit
a podzim pouští lodičky listů podél toku v dál
jen pár kamenů mu v tom marně brání
tak nezbývá, než o jaru tiše snít
Přečteno 120x
Tipy 11
Poslední tipující: Tvbm, Marťas9, mkinka, CULIKATÁ, IronDodo, Psavec, kozorožka
Komentáře (6)
Komentujících (3)