Vajcovka a železitá
Človíčku živý
zvířátko lesní,
poklekni ke mně
jen se nelekni.
Jsem starý pramen
dlouho tu teču,
ze mě se napij,
nikde neuteču.
Mám vedle sestru
ta jinak voní
voní jak vajíčko
chutnou kávu z ní robí.
Já jsem jen rezavá
nic extra ze mne,
železo schovávám
napij se i ze mě.
Jsme obě moc zdravé,
tečeme z lesa,
kdo se z nás napije
hned tady plesá.
Chodí zde moc lidí
berou nás po litrech,
drž se, má sestřičko
ať mi hned nevyschneš.
Z pramene co 'voněl' po vejcích jsem se napil ve Velkých Losinách. Bylo mi asi 7 a možna v tu chvili mi došlo, že budu raději pivař:)
Pěkná básnička, Marťo.
10.10.2023 11:59:32 | Žluťák
Tak to je výstižné, taky ho moc nemusím, ale ta železitá je fakt moc dobrá a zdravá.Taky jinak jsem pivařka po taťkovi. Taky má samé plusy, chutné, hořké,samé béčko, dobré na trávení, prý z toho rostou i prsa.....kdo ví
10.10.2023 12:42:45 | Marťas9