Nesu domů košík hřibů,
to vám bylo radosti,
udělal jsem asi chybu,
úlovek je ke zlosti.
Hořčák, to je krásná houba,
k jídlu se však nehodí,
domů nese ho jen trouba,
chytrý ji hned zahodí.
A tak místo smaženice,
přiznám, že jsem smolařem,
lepší sedět u sklenice
než být špatným houbařem.
Tady něco k těm hořšákům. :-)
https://www.kupi.cz/magazin/clanek/22914-houba-horcak
29.10.2023 11:24:41 | RadoRoh
Vyzkoušel jsem ho. Srovnatelnou hořkost má jen pelyněk. Je tak hnusný, že ti to zkroutí prsty na nohách. :-))
28.10.2023 18:07:20 | Kan
můj strýc kdysi přinesl z lesa koš plný hřibů a celý zářil...za chvíli jsme i se zkoprnělým strýcem zjistili, že jsou to hořčáky...chudák strýc**
28.10.2023 17:43:01 | Frr
Ja se smějí i já smolař,
frajeřila, že jsem houbař,
švagrova se chlamala,
prý...
beztak hořčáky jsi sbírala.
Stejný příběh i já...
28.10.2023 16:00:46 | Marťas9
Taky mám zkušenost, asi tři hodiny houbařského štěstí... Prý je ale v malých dávkách zdraví prospěšný
28.10.2023 15:13:52 | nehledaná