Hladina P+P
Pod námi Palouk
ranivě připravená a na něm pavouk
nést pozdní samozřejmosti a jeho sny
doplula tiše ku břehu na trnech šípku vyšitý
smetánky zamávaly slunci v hedvábný vzor
a den se vzdálil o něhu stříbrnou nití
z nachově promlčených ztrát a každý tvor který se chytí
odpadá
Zpívající strom Rampouch
Nejiskří jen mihotá Slamění sobi na zemi
nad vodou jménem Osiřelá skřípání v kostech hlas
proměněný v jinotaj odřený o dech zdá se mi
se stříbrnými vlasy být plný střepů zas
popelavý sirota navlhlý v očích ledu řek
ach můzo věkem otupělá já pichlavý
kterak uchopíš ach vím
že je ti jinohlasý sklář tenký tenký na pohled
jak ubývá mu stín
Tyhle momentky jsou krásný... moc hezky do veršů tepeš, co vidíš kolem sebe.
03.11.2023 17:35:42 | cappuccinogirl