Z nebe pláče déšť na zemský plášť,
příroda ho potřebuje, je jeho živná vášeň
Kapky se na stromy a květiny snáší,
život a krásu naší země posvátné obnovuje
Déšť jemně jako houslový zvuk sestupuje,
období naděje a nový rozkvět zvěstuje
Pole, lesy a zahrady zalévá,
křišťálovou vodou každou píci napájí
Jako slzy nebes naší duši hladí,
přináší úlevu a smývá bolesti
Procházím dešťovými kapkami a naslouchám,
jak vyprávějí příběhy minulosti a snů
Déšť náramně vzduch očisťuje,
život užitečným bytostem v polích daruje
Díky němu se můžeme radovat ze zdraví,
na zahradách květy nezištně rozvíjejí se v lilii i růži
Z nebe pláče déšť, jeho slzy jsou poklad,
posel příslibu obnovy a vykoupení
Nechme se zalít jeho osvěžující silou,
uctívejme jeho dar, který nám byl od Boha vložen do péče