Don Quijote stále žije
Anotace: Smutným jest život bez fantazie,tak jako svět bez barev
Na stéblech trav
větvích stromů
na hranách skal
skví se krůpěj průzračná
Tobě Země se klaním
planeto zázračná
Tys můj chrám
všemu živému zasvěcený
i kameni chladivému
jenž mnohým mrtvým zdá se
leč ve zdech prostých chalup
hlasem Genia Loci
po věky ozývá se
Don Quijote stále žije
byť v okovech
své pošetilé poezie
zbroje nemaje
krajem putuje
protiv mlýnům konformním
slovem bojuje
Ach vážená a ctěná
konzumní společnosti
již pokrytectví dosti
Já od večeře kosti
s hrdostí odmítám
před hloupostí mocných
hřbet ohýbat nehodlám
Přečteno 155x
Tipy 24
Poslední tipující: Rafinka, Emily Říhová, nehledaná, Pettie, Jiří I.Zahradník, jitoush, Jarunka, mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, Helen Mum, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)