o jablku neví nic
a slupky háže do kompostů
snažím se marně jí to říct
ač vědecký nám postup
nejdřív jsou květem
včelám lůžkem zlatým
a o barvě si můžou zdát
pak první nádech
do zelena ťatý
a pohlazení sluncem
..kolikrát?
budí se do deště
do jasu,
bouřek
a klidných vlažných bezčasů
nadějí křidlatých bodavých zlatých
a motýlů ze všech
dětských snů
až slunce projde
nejžhavějším kolem
a v cíli rozdá moře odstínů
hladové oči
natažené ruce
a první padnou zlehka do klínů
ta šťáva na rtech
a v ústech zázrak skrytý
kam se jen hrabou kapky ranních ros
kde není nic
tam zrálo potěšení
zaplaší mocný jediný
..noc
a pokud nožem
darem řezu získá
to pohlazení ze všech stran
na slunci leží a do zlatova jistá
na zimu pochoutka
usychám
než spadne listí
do hromad se složí
a plody přejde první mráz
nachystám křížal
pro návštěvu boží
a podělím se s každým z vás
...a já často druhým nemůžu vysvětlit, že ho jím způsobem, kdy mi z něj zůstane jen stopka. :)
16.11.2023 09:44:52 | Dreamy
miluju jablka
15.11.2023 23:46:09 | stormeater
Nejni nad to, utrhnout si vlastní
15.11.2023 23:52:34 | poeta
přesně tak...
16.11.2023 00:10:59 | stormeater