Sonet z dob, kdy ještě nesněžilo (a samet byl nedostatkovým zbožím)
Vítr se v rudý oděl šat
A dlouhý závoj za ním vlál
V dechu se plíží bílý král
Mrazná noc slunci dala mat
Ryzím se cesty zlatem dláždí
Praskají tepny, sychne krev
Strouhami nářků, v nich tichý hněv
Až za světlem se nashromáždí
V korunách králů víska oheň, pianista
Jenž každou výhru vítá odletem
Snad smutno mu, když všechno dříme
Šedé a zlaté pomeranče dozajista
V žáru dál vlají za létem
Tak pojď už přeci, uhoříme
Přečteno 121x
Tipy 19
Poslední tipující: Loveless, cappuccinogirl, Psavec, šerý, Kubíno, RadekČ, o3_gambit, Marlene0621, mkinka, Kan, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)