Paní Zima ví si rady,
z ledu staví pevné hrady,
rampouchy má jako stráže,
mráz je její věrné páže.
Fujavice též ji brání,
prolétne vždy každou strání,
vločky sněhu v boj se daly,
vše, co mohly zasypaly.
Přesto ale jednou padne,
její vláda potom zvadne,
jaro čeká, pilně zbrojí,
k vítěznému dojde boji.
Tož to je jedinej boj, kterej plně podpořím. Dnes je paní Zima v krásným hávu, ale jak přijdou blačky a plískanice, tož to princi Jaro zbroj ať jseš tu co nejdřív. Ať co nejdřív vykoukne pod sněhem první něžná sněženka :-)*
02.12.2023 17:30:56 | cappuccinogirl