Lípa Zapadání
Mrazivé vlasy ledových polí Sluníčko zapadá
sedají krajům na hřbety červánky září
psal bílou holí den tichá zahrada
ale Ty voní mi na polštáři
na pupku cesty
vznešená nésti
korunou tíhy staletí Po tichu
už víš Utichl les
a každá stopa ve sněhu
Síťovina najednou křičí
Je mladá noc
a pavouk tká svoji síť
je to jeho práce List
pochytat hvězdy do sítí Takové malé psaní
kde hravá smrt můr rošťáci udýchaní
tak mrazí setřásli z větví do větru
spadlo mi k nohám a je tu