Prasátko je spokojené,
na pole se rychle žene,
posvačí tam mrkvičku,
potom zmizí v lesíčku.
Dál se toulá mezi duby,
pak zas má chuť na žaludy,
v mechu též se vyválí,
celý den jen zahálí.
Občas potká kamarády,
ale nevznikají vády,
všechny starší pozdraví,
s mladšími se zabaví.
Já pozradím vám zakrátko,
znám dobře tohle prasátko,
nevím, kde teď přebývá,
před lovci se ukrývá.