Tvrdí kačka v rákosí,
nevěra se nenosí,
musím hlídat kačera,
je to velký mizera.
Kačer je teď hlídaný,
stále družkou stíhaný,
náhle volnost dostává,
což se často nestává.
Dohled kačka zrušila,
prý se také vzrušila,
neb ten mladý kačírek,
ozdobou je jezírek.
Plují spolu ke břehu,
starý je hned ve střehu,
nechce ovšem bojovat,
s jinými chce špásovat.
Kačeři--- Ty si ani nemusí hlídat, spíš rychle utéct. Když jsem se kdysi učila na zkoušky, nestačila jsem žasnout. Je tolik věcí, které nevíme... :)
15.01.2024 17:00:04 | tide