Je ticho.
Slyšíš jen kroky času.
Stírají barvu z vlasů,
když soumrak vrůstá do ledu.
Po bílém oblaku
havraní křídla vzkazy píšou
Pro ty, co nebudou je číst
Čas jako stěrač, odstraňovač barvy. Není k mání v drogerii :-). Odbarvené vlasy jsou šedé jako soumrak, jako led, který přichází s nastávající nocí/zimou. Barvy jsou naopak symptomem mládí, mohou se kombinovat, jejich pomocí se tvoří další barvy. Červené a modré trenýrky vytvoří fialově vlažnou vodu. Na konci těchto kombinací je opět šedá.
Litery havraních křídel vpisují na bílé stránky oblaků texty, které jsou nečitelné pro staré oči, kterým se všechno spíjí do šedé.
V zimním podvečeru se den loučí červánky, které na sebe berou barvu ohně, barvu opačnou šedivosti. Až den dohoří, zbyde šeď popela. Člověk odumírá postupně. Do urny mohu vhodit už pramínek šedých vlasů. Promiň tu morbiditu.
29.01.2024 11:47:12 | Kaj
Mně zatím jenom z vousů, asi ten čas stírá odspodu;)
Pěkná, Lexi:-*
15.01.2024 20:09:05 | Žluťák
To možná podle toho, kam zrovna dosáhne;)
Díky
15.01.2024 20:12:06 | Lexi
Možná:) snad se bude dál držet u hlavy...
15.01.2024 20:15:01 | Žluťák