Po špičkách tiše přišel
Noční oblohu rozsvítil hvězdami
Nocí přišel k nám
A obalil svým mrazem zemi
Obložil bílou krajkou krajinu
Stromy co stály u cesty
Keře co zbytky šípků měly
Z trávy koberec utvořily
Bíle krystalky ledové
Mráz vytáhl se zase
Zima se stydět nemusí
Vzhlíží se v bílé kráse
Vice přát si nemusí
Snad jen sníh co nebude tát…..
místo přít přát
Nejvíc se mi líbí bílé krajky. Nevysmýčí je mladá hospodyně Jaro klamně si myslíc, že to jsou pavučiny?
30.01.2024 08:43:26 | Kaj
děkuji, chybka opravena a děkuji i za to ostatní
30.01.2024 10:34:49 | Aramgad
Jaro má sofistikovanější způsob než stahování krajek. Teplem je rozpustí:
PŘEDSVATEBNÍ ZÁLOHA
Magda a Terezka
se snaží rozlousknout
dobrotu matčina srdce
semafor kouzelných oříšků
Ovečky dětí
spřátelené paprsky
zahání bača Déšť
do salaše her a smíchu
Až Podzim vypije
mléčnou mlhu
brčky kanálů
obleče Zima
na ladné křivky hor
svatební šaty
kokosové zmrzliny
Neodbytný tanečník Vítr
roztočí sněhové závoje
na hřebenech
protančí temnou noc
Mlsné Jaro
upatlanými paprsky
slíže krystaly krajek
Každý dotek úst
se promění ve voňavé květenství
v koruně zelené královny
31.01.2024 09:21:40 | Kaj