Příroda vs. člověk
Jedenkrát pocítit žár i chlad,
jedenkrát se Sluncem zapadat,
jedenkrát Kořeny nahmatat,
jedenkrát Stébly se probírat,
jedenkrát se Stromy rozmlouvat,
jednou se dokázat odpoutat,
jedenkrát Zemi se odevzdat,
jedenkrát potichu naslouchat
příběhům prastarým, šeptaným Větrem,
tisíckrát přikrytým Pouští a Ledem,
přítomným v Mořích a Skalách a Lesích,
v Řekách a Stráních a Zvířecích Srdcích.
-
Pocítit ztracenou nevinnost
bojovat za lepší budoucnost;
z vrcholu světa jen jedinkrát vykřičet
vděčnost svou za možnost vrátit se zpět.
-
Jedenkrát poznat to zničené,
jedenkrát ztratit slova,
jedenkrát odsoudit zkažené
a potom zas začínat znova.
Přečteno 201x
Tipy 24
Poslední tipující: Emily Říhová, Anfádis, narra peregrini, Kan, Fialový metal, Marťas9, CULIKATÁ, zde.neck, cappuccinogirl, Ondra, ...
Komentáře (10)
Komentujících (6)