Sněženka křehká, bílá
v loňském listí ukryta
malá pohádková víla
s prvními paprsky vykvétá...
Slunce ji brzy budí
to zima ještě kolem studí
polibkem teplým ji laská
tak jako své dítě matka
sněženka, posel jara je milý
co s námi zůstává chvíli...
V srdci každého je to naděje
že jaro již brzy dospěje...