Vítr proměnil se v zimní dech
Co hraje si píseň skučivou
Chodník v kluzavku změní hned
Rampouchů praskot v píseň nevinnou
Vločky s ním tanec šílený tancují
Dech s párou mísí se
Když zemi krásou svou okupují
až s mrazem spojí se
to zima našla si cestu k nám
teď vládne městům i pustinám
a za oknem svět tak změní se
v bílou krásu, ve třpytu měsíce
pohlédni na ni, člověče
až z města vyjedeš tam….