PRÍCHOD JARI
Slniečko už zúbky cerí,
na teba sa zhora škerí.
Šťastím ty len stále žiar,
úsmevom vítaj došlú jar.
Tak neváhaj a bež ty von,
kašli na ten večný zhon.
Pri jazierku v prírode
zastavíš sa na chvíľku,
nevenuj sa robote,
príď na inú myšlienku.
Veď vo vzduchu vôňa kvetov
šíri sa nám krajinou,
tak kochaj sa tou krásou svetov
čo skrýva sa za dedinou.
Farbami to všade hýri,
tráva sviežo zelená,
na stromoch si driemu výry,
rastie pestrá kvetena.
A na lúke za lesom
žblnká horská bystrina,
máš ju rovno pod nosom,
delí ťa len dolina.
Na chvíľu si pri nej sadneš
a zasnený zadriemeš,
po hodinke sa znovu nájdeš,
naspäť domov poberieš.
Jari navždy patrí sláva,
vážme si to, že je tu,
veľmi veľa všetkým dáva,
šírme túto osvetu.