Jaro chutě probouzí
pernatci se nevzpouzí
holub něžně zavrkal
na perličku hned se hnal
Slepice si zakvokaly
kačeru pak všechny daly
kohout zase kačky nutí
též je objel s velkou chutí
Krocan nahlas hudruje
že to s husou zprubuje
houser ten nic neříká
s krůtou už se potýká