Silný je ten samec sloní,
veliký strom hravě zlomí
každému tak ukáže,
co on všechno dokáže.
Zvířátka hned protest dají,
každý svoje hnízdo hájí,
vřeští tady velice,
ptáci ba i opice.
Slon jim nechce více škodit,
zvířátka se můžou hodit,
ač má jídla dostatek,
požaduje úplatek.
Banány a chutné plody,
k tomu soudek čerstvé vody,
vůbec nic se nestydí,
okoukal to od lidí.