Moravský kras.
Skály, jeskyně, průrvy i pukliny.
Říčka Punkva si razí cestu svou
padá pak náhle do hlubiny.
Teče si zemí tajemnou
jeskyní v podzemí.
Propasti lesem k procházce tě zvou
Macocha největší pak z nich.
To úžas z výšky na mě dých
s jezírkem u dna v hlubině.
Krápníky v jeskyních mají svůj čas
mohutné u stropů visí jen nehybně.
To obdiv i úžas budí pak v nás
ticho a klid, čas se tu zastavil v nulté hodině.
Lesní to zátiší
v téhle té krásné krajině
pocit tvůj umocní.
Na vždy pak znát
do skonu posledních svých dní
tuhle tu krásnou krajinu.
Ten krásný Moravský kras...